Followers

Wednesday, July 29, 2009

Kongres Pelajar

Hmm..baru je siapkan design poster Kongres pelajar
..Sile datang...
klik pada gambar utk paparan yg lebih jelaz.

Thursday, July 23, 2009

Jom terbang!

Ceeeh..
Tajuk nak gempak je...
Ni program terbaru yg izu 'design'kan 'banner&flyer'nya. Flyer izu tak letak la..sbb design dia lebih kurang je dengan banner; ubah kesdudukan sikit-sikit je. Kali ini dianjurkan oleh Biro Belia & Biro Wanita Masjid Tun Abdul Aziz Seksyen 14 PJ, ataupun lebih dikenali sebagai 'Masjid Bulat'. Pengisiannya memang menarik; di mana angkasawan negara sendiri yang akan menceritakan pengalaman beliau menjadi rakyat Malaysia pertama keluar bumi. Sesuai bagi mereka yang kagum dengan ciptaan Maha Sempurna Allah. Semoga tertumpah iktibar dan hidayah bagi mereka yang cintakan ilmu.

*Penyertaan daripada para pembaca blog ini sangat/amat/terlalu dialu-alukan.

Tuesday, July 14, 2009

Hari pertama di semester baru..

13 Julai 09 >>> Urmm..bnyak makna tersirat disebalik tarikh ni..
Antaranya...

1. genap 4 bulan lg ulgtahun klhiran "incik" saya..
2. juga jika no 13 ni x 2..ulgtahun klhiran qila pulak..(^_~)v
3. hari pertama qila meneruskn kuliyah stlh agk lama dnsihtkn bercuti dek sbb gugur 3 buln yg lalu (10Apr)..

haa!!? hari pertame sem baru..
qila la antra yg ter'excited' nk g klas!..rndu..hrp2 la smgt ni kekal smpai abis sem..hoho..

umm, mcm2 ragam qila nmpk arni...
baik Malaysian ke..foreigner ke..
yelah, dh lame bercuti le katekn (bg yg xamik short sem la). Spnjg jalan2 ke sane sini, mse nk g klas kt dlm UIA td, mmbuat qila tersenyum sndri ble tgk gelagat stdnt2 nih..tp senyum cover la. mabuk ke jln2 senyum sesorg..heh!
antrenye, stdnt2 ni mcm dh terpisah bertahun2 plak..hihi! bile jmpe mmber je, salam..rangkul bdan mmber..si arab td 2 la..excited sgguh! heheh..(xpe2, ukhuwah 2 yg pntg!)

"lame xnmpak syeikh!!"

"pe cer??"

pastu antra soaln yg beratus2 kali dtanya kt kite..ialah... jeng2...jeng..

"amik subjek ape sem ni?"

"amik subjek tuut dgn sape?"

mulela mggelabah cri confirmation slip..hoho..klako2.. so, bersedialah utk mngingati sbjek ape yg kite add..bile org tnye amik subjek ape..tot, tot, tot, tot n tot...settle..hihih!! (^_^)

Seperkara lagi yg mnyeronokkan hri pertame sem ni..qila jumpe lecturer2 ksygn mse awal2 msuk UIA dlu..Ust.Mujtaba, Ust Abul Laith..(lecturer yg cukup mmberi inspirasi dlm khdupn di bumi uia ni).

Ust Abul Laith: "hey mama! aina bintuki? (mana anak awak?)" dgn sleng2 ust 2..hehe..ust ni org Hindi. Sejak ust tau qila dh kawin, ust terus pggil qila dgn gelaran "mama"..Ust Mujtaba pulak dr Sudan..pn bertanyakn soalan yg same jgk..
Jawapan qila ringkas je.."InsyaAllah Ustaz..fit toreeq" (on da way).

Qila xberharap sgt dh..Klu dpt, alhmdulillah! klu xdpt lg pun..alhmdulillah..tu sume kerje Allah..(^_^)

Sunday, July 5, 2009

Jom bersihkan rumah DIA!

Alhamdulillah..ni design terbaru yang sempat disiapkan dlm masa 6jam..agak perit utk siapkan design ni sebab job dpt malam, tapi nak pagi esoknya..maka izu pun pulun la dr pkul 3pg..sampai 9pg..tu pun rasa macam tak puas hati lagi dgn warna & susunan design ni..maklum la..belum sampai tahap professional designer lg..photoshop pun blajar sendiri2 je..hehe..

Kenapa start pkul 3pg?? hee..mlm tu, izu&qila kemas rumah..susun balik kedudukan perabot dlm rumah..asalnye nak bawak keluar PC izu ke ruang tamu je..tp disebabkan nak bg sesuai dengan tuntutan ruang (rumah sempit..), terpaksa la ubah barang2 lain skali..PC izu dh hidup balik selepas lebih 3bulan cuti sakit..hard disk eksiden...nasib baik Opie(abang qila&masih single) ade hard disk yg dia tak guna..walaupun 40Gb je, tp dh lbh dr cukup untuk hidupkan balik desktop PC ni..izu letak 35Gb untuk C:\, dan 3Gb lebih utk D:\...tak cukup 40Gb eh??...biase la tu..hehe..nanti nak cari external HDD pulak..kalau ade duit lebey la.....uh.

Terlanjur dh kempen design kat atas tu, nak ajak skali la sape2 yg punya masa utk sama2 join program tersebut..banyak kebaikan yg Allah janjikan...itu semestinye.