Followers

Tuesday, November 24, 2009

pecah!!


Tak sangka smpai terpecah pulak tabung gas 12.7kg ni..
lapar sgt masa ni..duit xde..
nk xnk, korek2 tabung skit..gune gunting..
tibe2..
ting!!
bukan duit yg kuar..serpihan yg tercampak..
tbung daa pecah..
terus nmpk isi..sng skit nk kuarkn duit!..heheh..
Alhmdulillah, mungkin Allah nk permudahkan..

hmmm....org kate, susah senang bersama..=)

setiap kli nmpk gmbr ni, teringt zaman dulu2..
mase awal2 perkahwinan dlu..hehe..


Monday, November 23, 2009

Buku percuma..nak?

Anda ada blog?
Kalau ada, secara automatik anda boleh dapat sebuah buku percuma terbitan PTS - (namakan saja judul yang anda nak, asalkan harganya tak lebih RM25).

Syaratnya tak susah, cuma kena letak banner pertandingan 'PTS : Baca dan Menang' dekat blog. Kalau berminat, klik banner PTS di laman ni, dan klik tab 'BUKU PERCUMA' di laman web pertandingan 'PTS : Baca dan Menang'. Daftar dan tampal banner pada blog.

P/s: Jgn lupa sertai pertandingan 'PTS : Baca dan Menang' tu..macam2 hadiah best ade..mane tau ade rezeki dapat hadiah utama..

Selamat mencuba!

Saturday, November 7, 2009

EXAM vs KERJA

Hari ni kami abadikan segalanya utk ALDIWAN...name sebuah pusat bahasa Arab yg dekat Tmn Melati Utama tu..

Bukan ape..jadual kami hari ni penuh walaupun tgh sibuk dgn final exam..
Pukul 10 pg ni sampai 3 ptg nnti, kami ganti Abg Akhbar; staff ALDIWAN shift pagi..beliau MC..
6 ptg ni pulak bawak Ust. Ehab (Mesir) ke Surau AL-Falah, Ampang..Ada kelas Bhs Arab dekat sana..sampai 10 malam..

Sekarang ni, kami dapat job baru..transporter Ust. Ehab dari Apartment Saujana, Pinggiran Bt. Caves (rumah ustaz) ke Surau Al-Falah, Ampang - pergi dan balik..2 kali seminggu..
Mula-mula berat jugak nak terima job ni sbb kena ada komitmen yg tinggi, tapi bila fikir boleh buat duit dgn kereta..terima je la..

Ape nak buat..cari makan punye pasal..Alhamdulillah.

Thursday, November 5, 2009

Good Luck!!

Assalamualaikum bt pembaca blog kami...

Dah lame sgt tak menulis lantaran kesibukan yg disengajakan mahu pun tak..tak tahu la knape sem ni tersangat la sibuk..biasenye bile final dh nak dekat, kita akn relax skit..mksudnye assg dh hntr, prsntation dh selesai, test2 pn dh lepas..
tp sem ni..makin nk final, mkin sibuk..time tu la ade 2nd test..time tu la nk hntr assg lg..n mcm2 la..qila pulak byk decentralized exam..org bru nk start exam, qila dh lepas 3 paper..alhamdulillah..cpat skit hbis..cume smpat @ x jela nk study..=)
xpe, yg penting..study smart..

Buat yg sedg mghdapi peperiksaan...
"Semoga berjaya..kita dh usaha, doa, selebihnya serahkan pd Allah.."