Followers

Monday, August 15, 2011

my 24th birthday - 26 July 2011



Bismillah..

Alhamdulillah, Allah masih lagi memberi Qila kesempatan untuk merasai nikmat2 di dunia dan menyediakan diri untuk bekalan-bekalan yang akn dibawa 'ke sana'. Sekejap je rasa dua puluh empat tahun itu berlalu...dh hmpir suku abad dah.

Malangnya, 26 Julai yang jatuh pada hr Selasa tu tidak diisytiharkan sebagai cuti umum..hehe..ofkoslah..

Maka pada siang harinya bekerjalah pasangan suami isteri ini seperti biasa..Setelah habis waktu kerja, tekak Qila ini rasa ingin menelan nasi lemak Mali la, yg terletak di Danau Kota.

Nasi Lemak dan char kuey tiaw kt sini mmg marvellous!

Tanpa melengahkan masa, kami pun bergerak ke sana. Teringat pulak pd si Jannah yang nak ikut katanya.. hem, best2..makan ramai2, seronok sikit. (xla ramai pun..bertiga je..)

Dari UniKL, BMI kami terus ke Mali. 3 nasi lemak telur mata di'order'. Disulam pulak dgn teh tarik...

Uisshh..terliur rasa time2 puasa ni..hehe..

Klu tak pndai pilih time nak datang, kenalah beratur sikit.

Sementara menunggu encik Iju memesan makanan, Qila dn Jannah a.k.a Jai pun sibuk berposing2. Jai kata belum ada gmbr ibu mgndung ni lg. Qila pun rasa macam inilah 1st time Qila bergmbar time pregnant..

Yang si Jai ni, lepas je amik gmbar, laju je upload ke facebook dr hp die..
teknologi dh moden kn..


Cek ada lada ke tak kt celah gigi..

Jannah


Encik Iju yang sudah kenyang



Hadiah besday dr Jai..tp untuk baby
Terima Kasih Jai..(^_^)

Tuesday, August 9, 2011

Kena tulis semula




Alamak...
link2 blogger dlm blog sy, dh terdelete..
Nasib baik pernah buat back-up alamat2 tu..
Cuma letih skitla..nk kena tulis semula semua.


Truly,

Friday, August 5, 2011

Suasana baru




Bismillah..

Sedar tak sedar, dah lebih sebulan Qila menamatkan sesi pembelajaran kt Uia..nak kata seronok sangat pun tidak, gembira sangat pun tidak.

Tiada perkataan yang sesuai nk gmbarkn perasaan Qila. Apa yang penting, Qila sdg mengalami suatu perubahan gaya hidup..dari seorang pelajar, kepada seorang pekerja..sepenuh masa..hehe..
(haa...baru tau macamane rase org bekerja..)

Selesai je paper terakhir final hr sabtu 2 Julai 2011, Qila ambil keputusan utk kerja hr Isnin 4 Julai tu..Ramai ckp cepatnye..tp Qila fikir, duduk rumh pun sorang2..Encik Izu pulak balik dh nk mlm, baik Qila kerja jugak. Terisi sikit masa.

Qila skrg bekerja di Dimaz Delima Industries Sdn Bhd..sebuah syarikat bumiputera yang membuat produk berasaskan herba. Pengasas syarikat ni (suami isteri) dn anak sedara diorang la yg byk bntu Qila masa Qila gugur dulu. Berkejar nk ke hospital..maklumlah, masa tu tak ada kereta lagi. Takkan nk pegi hospital naik motor..

Sebab tu, diorang antara yang terawal Qila bgtau ttg kehamilan kali ini..Hubungan Qila dgn Izu dgn diorang ni lebih dikatakan family-based relationship..

Semoga Allah mengekalkan hubungan baik yang terjalin ini dan dijauhkan dr fitnah..(^_^)

Berbalik pada cerita asal, antara kelainan yang Qila rase pertama2nya mestilah jadual waktu.

Kita dh tak boleh tentukan jadual harian kita (mcm kita susun jadual kelas dulu). Nak kelas pagi je ke..petang nk buat assg la.

Sekarang takde..pagi, kite mesti ke ofis..itu dah jadi tanggungjawab orang bekerja. Pukul 6ptg, balik..

Di ofis, Qila cube utk elakkan buat kerja2 personal. Itu amanah yang cube Qila pegang. Klu tengah takde kerja skali pun, Qila akan cuba fikirkan sesuatu penambahbaikan utk syarikat..

Tapi kalau Qila rasa nk buat hal sndri jugak, Qila akan cuba gnti balikla waktu yang Qila pakai tu. Ini semua Qila belajar dr Encik Izu. Itu pesanan dia pd Qila dulu.

Kononnya balik rumah tu, Qila nk update blog la..nk buat itu, ini..smpai2 rumah, tempat baring dituju dulu...habisla program..=)

Orang letih disorong bantal..tp kerja Qila takdela berat sgt pun..

atau mungkin jugak time2 mengandung ni buat Qila jd lebih cepat letih..hehe..(alasan)..

Tapi Alhamdulillah, sekarang Qila dh boleh sesuaikan diri dgn persekitaran baru. Kita enjoy bile kita dapat buat kerja yang kita minat..kn..=)

Puan Zainab dan En. Che Musa (pengasas Dimaz) memang dr Qila belum habis belajar dah sebut2, nnt hbis belajar boleh kerja dgn Dimaz.. Pada asalnya, Izu lah yang bekerja dgn Dimaz sbg designer on-call. Tapi Qila dgn Izu mana pernah berenggang. Asal dipanggil, dtg berdua.

Katanya senang dapat pekerja suami-isteri..Tp Qila sorang je yang full-time. Izu akn bt design bila diperlukan sebab Izu masih bekerja di syarikat bekas lecturer khat kami dulu. (Jar Khat & Design).


Truly,


Tuesday, August 2, 2011

Salam Ramadhan


Salam Ramadhan

buat keluarga tersayang
sahabat2 handai
rakan2 blogger
dan semua yang mengenali diri kami..

Semoga Ramadhan kali ini menjadi Ramadhan yang terbaik buat kita dari yang sebelumnya..

Truly,