Followers

Wednesday, December 17, 2008

Doakan yek!

Alhamdulillah, semalam izu dah siapkan lagi satu projek. Kali ni senior izu mase belajar dekat Kelantan dulu (Ust. Fauzan) bagi job untuk sediakan banner & arrow sign. Izu cume ade mase sehari je utk siapkan job ni. Mulanya takut jugak kalau2 tak siap, tapi sebab Ust.Fauzan mintak design yg simple je, izu terima job ni. 7 jam (5 pagi - 12 tghari) izu bersengkang mata + perah otak fikirkan design yg sesuai, akhirnya siap juge. Puas...
Temanya 'kebudak-budakkan'...

InsyaAllah, lepas ni ade lagi siri2 jobs yg akan sampai...
Semoga rezeki kami dimurahkan Allah. Doakan yek!


:: Doa Murah Rezeki ::

Selain daripada berusaha dan bertawakkal, kita juga amat dianjurkan untuk selalu berdoa dan memohon kepada Allah. Berikut adalah doa-doa murah rezeki yang diajarkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. untuk kita amalkan:

Doa Murah Rezeki

“Ya Allah, ampunkanlah dosaku, dan kurniakan padaku keluasan pada tempat tinggalku, dan berkatilah pada rezeki yang Kau kurniakan padaku”

Riwayat Ahmad, at-Tirmizi.

Doa Murah Rezeki

“Ya Allah, cukupkanlah aku dengan rezeki-Mu yang halal (hingga aku terhindar) daripada yang haram. Kayakanlah aku dengan anugerah-Mu, (hingga aku tidak meminta) kepada selain-Mu” **

Riwayat at-Tirmizi.

4 comments:

HANIEM MUSTAPHY said...

ehem.. tak lame lagi tu, dapt rezeki anak pulak.. ngeh3.. org kate kalu dpt je rezeki ni, namenya rezeki anak.. hehe..

izuqila said...

InsyaAllah...
Semoge diperrrmudahkan.

tulip_putih said...

salam...
sye follower tbaru blog ni..
sye mtk izin amek doa murah rezeki 2..leh x?

izuqila said...

Ha..sile2..jgn segan..=)