Followers

Thursday, June 18, 2009

Tanyalah diri sendiri..

24 hari lg sem baru akan bermula.

Bagi Qila yg rasa mcm dh lama sgt cuti ni, rase tak sabar nak naik sem baru. Rindu suasana blajar..nk pergi kelas, jumpe kawan2, buat assignment, jmpe lecturer, lepak library, jalan2 kaki dlm UIA 2, rushing2 pegi kelas klu klas sblumnye hbis lmbt..hehe.. cume tak rindu klu kene present (huh, xgemar sgguh)..

Bg yg amik short semester, mggu ni adalah minggu2 yg sibuk bg diorg. Sbb minggu depan dh bermulalah minggu Final Exam..Good Luck ye!!

Tapi yg tak bestnya, bile makin dkat sem baru nk start, rasa mcam makin byk lg bnde2 belum settle..towards sem 1 09/10 lah katekn..berderet2 'to do list' yg masih tak terlaksana..sbb bile sem baru dh mula, masa utk sume2 tu agk terhad. Kita dh sibuk dgn kls, assg, prsentation, quiz2, mid term dn ape2 aje lah.

Qila slalu terfikir..nape ek sume2 ni (assg, prsntation, dll) akan dtg serentak? Besenye waktu kemuncak sem la(tgh2 sem). Kadang2 sampai terduduk dibuatnye..Klu tak pandai kawal, stress pn melande..At last, keje2 yg tak memuaskn hati yg bakal terhasil pulak nnt. Hush, taknak2..

Adakah sistem yg digunakan tak relevan? atau kita yg tak susun strategi? atau kita ade strategi tp skadar hiasan 'to do list' di planner kita? hehe..tnya lah dri sndri..

1 comments:

As said...

sebab uia memang pelik la qila.. :D
hehe
macam qila cakpa assignment, presentation etc datang serentak. Bukan kita takleh urus masa, tp semua datang serentak.

macam as kelas 7 hr seminggu setiap semester, dan kalau weekdays tu kebanyakan nya dari pagi sampai kul 7pm atau sampai malam.

:D

Tapi kira orait la kan, ia datang sebab Allah tahu kita mampu. Masa nilah nak belajar bertabah. Yeah!