Followers

Wednesday, January 20, 2010

..Penantian..

Hati qila tersentuh lg malam ini...
Bukan tak nak slalu update blog..tp kdg2 tu, dgn berbloggers, qila bimbang qla akn terlayan perasaan2 sedih qila..bile melawat2 blog kawan2 lain..lbih2 lg yg dh berkahwin..

Qila cukup sensitif bt mase ni..qila mudah bersedih..mudah terasa..hmmmhh..
org lain rajin update blog..semua byk bercerita berkisarkn ttg anak masing2 (bg yg dh ade anak)..tak kurang jugak bt yg baru menerima berita ttg kehamilan mereka..tahniah qila ucapkan!..bt mawaddah, aniem, k.nadiah..dn mgkin ade lg yg qila xsebut nme die..

Tiap kali qila bce blog org lain, perasaan pertama yg lahir..gembira beserta senyuman melihat telatah anak2 diorang..sgt comel..dn mendengar berite2 gmbira yg dikhabarkn..dn..xlame lpas tu, sedih pulak dtg bertandang..
Bile pulak giliran tu datang lg utk kami...

Qila xboleh terus mcamni..xpe, qila tau qila kuat!..kuat dsamping sokongan2 insan yg benar2 menyayangi..terima kasih abg krna byk bg sokongan pd Qila..Wpun kita belum dikurniakan anak, tp qila sgt2 bersyukur dikurniakan seorang suami yg sgt2 memahami perasaan dn isi hati Qila..bt mak ayah yg cukup mgambil berat..tak kurang keprihatinan dr umi abah..

Ape pun, qila sgt berterimakasih pd Allah..krana Dia dh pilih qila utk diuji..pgalaman mengandung bg qila sgt 'indah'..walaupun qila sempat merasakannya hanya seminggu (ketika usia kndungan mencecah 1 bulan stgah). Kami akan sentiasa menanti..menanti..dan akan terus menantikan saat indah itu utk kmbali lg..

11 comments:

- ziRa - said...

qila...sabar ea..

rezeki 2 akn dtg gak bile ALLAH dh tetapkn masenye..

think +ve k...

org doakan smoga Qila cepat2 terime berita gmbira yg dinantikn 2...(^_^)

izuqila said...

ok, insyaAllah..
time kasih atas skongan dn doa dr Nad..qila hargai sgt..

Nor Atiqah Abd Talib said...

salam, qila.. =)

sy tau n fhm perasaan qila tu..
insya ALLAH, Allah dh ttpkn masenye, cume belum lagi..terus bersabar ya..

mungkin Allah bg masa pd izu n qila utk cukupkn ilmu n persediaan sblm mnjadi ibu dan ayah..

papepun, sangka baik dgn Allah slalu k.. x sabar gak ni nk timang 'anak2 buah'..anak shbt2..hehe.. =D

ANIEMZ said...

Salam Qila.. banyak2 bersabar ye Qila.. anim pun dulu pun sedih gak.. setiap kali baca blog org yg dh ada anak, terasa sgt yang kite tersisih.. orang lain sibuk bercerita ttg anak masing2 dan add rakan bloggers pun dikalangan ibu2 sahaja, bukan kite.. nak wat camne kan..

anim doakan Qila tabah.. dan moga rezeki untuk menimang cahaya mata itu akan datang dalam masa sekejap lagi.. Allah tau apa yg Qila nak.. so, bersangka baik pada ALLAH semoga apa yang kite hajati tu akan datang dalam masa sekejap je lagi..

Hafiz & Mawaddah said...

salam buat izu dan qila...qila, tak layak rasanya untuk mawaddah ucapkan perkataan `sabar` kepada qila kan...mawaddah tak berada di tempat qila...tetapi mawaddah sgt yakin bhw qila mmg sgt kuat dan tabah...sbb tu Allah pilih qila...

mawaddah juga rs sgt sedih bila kehilangan ukasyah,ttp tiada apa lagi yg mampu mawaddah lakukan selain sabar dan tabah serta bertawakal pd Allah...InsyaAllah, mawaddah sgt yakin bhw Allah sedang mengaturkn sesuatu yg terbaik buat izu dan juga qila...

mawaddah pun tidak pernah sangka akan pregnant kembali di waktu yg sesingkat ini selepas ukasyah meninggal...rasa sgt mustahil sbb mawaddah br shj bersalin 4 bulan yg lalu...lagipun, mawaddah fully breastfeed ukasyah, jadi mmg tak pernah dtg period...dgn stress sgt slps pemergian ukasyah, mawaddah rs sgt membantutkn usaha utk pregnant sekali lg..tetapi rupanya, little mujahid junior telah berada di dlm rahim ini sejak bulan disember tahun lalu tanpa mawaddah sedari...mawaddah dan hafiz sendiri pn tak bleh nk fikir bagaimana little mujahid junior boleh wujud dlm rahim ini...ajaib sungguh qila...kalau nak dihujahkn dgn fakta2 sains pn , rs sgt mustahil..tetapi itulah rencana Allah...

Dan mawaddah juga sgt pasti, keajaiban itu bakal berlaku kpd izu dan qila...insyaAllah, allah syg kalian berdua...sungguh, mawaddah juga rs sedih dgn entri qila ini...believe me qila, one day qila akan jadi org yg paling bahagia kerana Allah beri kenikmatan slps Allah mengujimu...

if you need my help, please don`t hesitate to ask me...insyaAllah, mawaddah juga bisa membantu kamu apa yg patut...mawaddah biasa juga membantu patient di klinik kesihatan... be strong ye qila...

ni email mawaddah:

puteri_iman07@yahoo.co.uk

Ummu Iffah said...

salam..
Qila and izu...jangan sedih2,k..setiap sesuatu dalma kehidupan tu pasti ada baik buruknya untuk kita..

Saya pun bukanlah yang plg baik utk bcakap tentang bersabar, tapi sama2 kita bagi kekuatan dan berkgsi ingatan..

IAllah tak lama lagi datanglah rezeki utk you all berdua, lgpun masih muda lagi..

semoga berbahagia..jgn stress2 yer...

Jumanisa Family said...

salam qila....
bykkan bersabar ye....insyaAllah pasti Allah mendengar ...amalkan surah mariam banyak2,mudah-mudahm-n dgn keberkatan surah tu,Allah akan cepat2 kabulkan permintaan kalian...

=*NuRo0L* =[~G.A.J.E.B.O~]=immanidigu~*-II-*~ said...

qila..sabar la.mungkin allah ade perancangan yang lebih baik untuk qila...saye sentiasa berdoa yang terbaik untuk qila..

zaujah solehah said...

Sabarlah...Allah dah atur yg terbaik untuk qila...semoga doa qila n suami dimakbul allah

Anonymous said...

sis, sabar..lum mase lgi tu..ku beri cth diriku snd...kawin th 2005, 3x gugur...now ku hamil 7bln..mcm2dh cbe, ubat xyah ckp, pantang ad yg rekmen, mg ku tibai aje...ps gugur, klai ke 3, ku frust mls dh chek up2, tp tawakal je...ad, ad, xde sudah...mg dh pts asa...dlm pale pikir, lantak la XDE ANAK pun...TP..Allah tu kan maha adil..mse kita x berusaha, mse kte dh putus asa, time tu la die beri rezki..ps 6 bln ku gugur, ku peknen semula..tanpa ubat2an..just monitor waktu subur snd je..ALHAMDULILLAH..doakan baby lam kandungn ku selmat lahir k..amin..ku harap mu x pts asa cm ku jua..chaiyok2!!!!

izuqila said...

Jutaan terima kasih atas sokongan dn dorongan dr semua..terutama bt semua yg memberi komen; (Nad, Atiqah, Aniemz, Hafiz & Mawaddah, Ummu Iffah, Jumanisa, Jannah, zaujah solehah, dn anonymous..)
terasa masih ada yg menyanyangi diri ini..qila hargai sgt2..qila mmg perlukan sokongan dr kalian..
Terima kasih banyak...semoga Allah memberi gnjaran pd kalian..insyaAllah..