Followers

Sunday, March 28, 2010

Tanpa tajuk



Hari tu: Hujung bulan ni enta boleh masuk syeikh..
Hujung bulan tu: Maaf syeikh, org yg sewa tu kata tak jadi keluar bulan ni, postpone bulan depan..
Hujung bulan depan tu: Ana mintak maaf sgt2 syeikh..org tu tak jadi pindah pulak..

*Tensen betul!...tp takpa la..tak jadi pindah.

Baru-baru ni: Org tu ckp dkt kak Ani mmg nk keluar 30 haribulan ni..ikut bini die balik Thailand. Jadi kompem la die nak pindah..
Baru je tadi: Maaf la Hafiz..org tu tak jadi keluar..isteri die tak dpt balik Thailand pulak dah..ade masalah..Akak dh pening kepale dah ni...

*Betul-betul tensyen!!

Penelitian penulis dlm isu ni:
1- Rumah si Hafiz tu dah ade org nak sewa. Jadi si Hafiz ni mesti kene pindah jugak.
2- Si suami org Thailand tu pulak dah bagi notis awal nk keluar hujung bulan ni. Maka die harus keluar sbb tuan rumah (kak Ani) pun dh dpt penyewa baru (Hafiz)..

Kesimpulannya: Org tu kene pindah rumah, supaya si Hafiz tu boleh pindah, dan org yg nak sewa rumah si Hafiz tu pun boleh pindah retek....

~pindah randah la korang...

Wednesday, March 10, 2010

Minggu-minggu terakhir



Sedar tak sedar, minggu ini dah 2nd last week utk sem 2 2009/2010..sekejap je dh smpai ke penghujung semester. Minggu depan dh start final exam exam utk subject2 yg decentralized...

Tapi Qila masih lg sibuk dgn tugasan2 yg perlu diselesaikan sebelum tamatnye semester ni..
Semoga Allah terus mmberi 'nikmat' sihat utk kita semua..

Esok ade 2nd midterm Ma'ayir Naqd..
dn mungkin akan ade presentation skali..
nmpak gayanya tak sempat jugak la nk hantar assignment I'jaz Sunnah esok...

Bila settle je 3 bnda ni, maka tamatlah tugasan2 yg mmbabitkn penulisan dan bacaan berat..hehe..
Yg tinggal hanya mghabiskan tasmi' surah Yusuf dan project Khat sem ni..yg sampai saat ni, belum dapat ilham lg nk bt project ape..tak sempat nk fikir..hehe..(alasan yg agak tak logik..huhu)

InsyaAllah esok petang pulak, kami akan bertolak balik ke Johor..membawa bersama bkal pengantin (abg qila) ke rumah..Doakanla keselamatan perjalanan kami esok..

Dan akhirnya..sebelum mak minta dn tanya, qila sertakan jadual final exam qila utk semester ni:
20 Mac:
9am - I'jaz Sunnah

23 Mac :
9am - Mabadi' Taamul maas Sunnah

24 Mac :
9am - Bahasa Melayu Kerjaya

4 April :
3pm - Intro to Sociology

8 April:
9am - Quranic & Prophetic Texts
3pm - Ma'ayir Naqd Sunnah

Tuesday, March 9, 2010

Jemputan Walimah