Followers

Thursday, May 27, 2010

Rutin harian yg memenatkan



Letih..

Hanya itu yg kami terlintas di fikiran kami..tp kami redah je..sebab peluang mcm ni xdapat selalu. Kite kene amik! Bile lg dpt cri pengalaman dn keje full-time mcm ni. Ini pun smpai awal bulan 7 je. Selepas sem baru mula, kami akan kerja mgikut waktu lapang di syrikat yg sama. hehe..blh pulak mcm tu..itulah untung kerja dgn org yg kite kenal dn kenal kite. Time ade kelas, blh kerja2 part-time jelah.


Utk akn dtg, kami nk cube tumpu study lebih skit..insyaAllah..bisnes tetap bisnes, kerja tetap kerja, study itu yg patut diutamakan (cewaahh..)..sediakan 'waktu wajib' utk akademik..tp jadual, WAJIB ikutlah..ade jadual saje tp xguna, xgune jugak..hehe..=)

Minggu ni Qila dh start keje full-time (sblum ni izu je) utk wktu siang..dn part-time dn hujung mggu utk wktu mlm. Rutin harian kami, stp pagi, kami keluar ke kerja pkul 8pgi . Kerja start pkul 8.30-5.30pm..hbis kerja kt syarikat lecturer khat kami (Ust Shahrizal) kami terus ke Pusat Bahasa Arab Al-Diwan kt Tmn Melati. Kat sini kerja start pkul 6pm-10.30pm..biasenye Qila akn stay sini, sbb Izu akan keluar mngajar mengaji pkul 8pm-9pm kt Bt. Caves..dn akn ke Al-Diwan semula smntara tggu kelas dsini hbis. Biasenye dlm pkul 11pm lebih bru smpai rumah semula. Kadang2 dekat pkul 12..Ini utk stp hri isnin dn Rabu..

Untuk hari Selasa Khamis dan Jumaat, kerja ofis hour..8.30am-5.30pm..tp biasenye akan bt OT..sbb skrg ni keje tgh byk dn urgent..mlm jugakla bru smpai rumah...senang cerita, mmg hari2 keluar pagi balik mlm..

Belum cmpur Sbtu Ahad...hujung mggu, Qila pulak ajar budak mengaji lpas mghrib..keje yg ni mmbuatkn kami susah utk bergerak hujung mggu..sbb klu pegi mane2, sblum mlm dh kne blik..hujung mggu besenye ade family gathering, xkirelah sebelah qila atau izu..Dulu qila mmg plan xnk kacau hujung minggu..Cukuplah kesibukan hari2 lain..Hujung mggu utk family!=)
Tapi...kesian pulak kt budak yg qila ajar mengaji tu..budak form 1. Hari biase die blik skolah pkul 7.30pm..kul8pm dh mengaji, penat pulak katenye..Last2 qila kate, xpela..qila cube dulu hujung mggu..tp nmpaknye slalu bergnti ke hri biase..sbb hujung mggu ade je destinasi2 brsame fmily..

Utk tempahan bisnes pulak, Izu akn curi2 mase dirumah utk bt..Kadang2, qila bgun tido, izu xde..rupe2nye tgh bt design..xpun, tgh2 mlm..lpas smpai rumh mlm, rehat jap..stay up, bt design smpai siap..Mane yg qila blh bt qila bt, mcm tag program..qila xsuke design..mgkin xde bakat utk itu..mengkritik dn bg pndapat blhla..hehe..Qila lbih suke kerja2 mengurus..sbb tu qila dinobatkn sbg 'Manager & Asst. Designer' utk company kami..hihi! izu pulak 'Designer & Asst.Manager'..pusing2 kt situ jugak..2 org je staffnye pun..=)

Waah...xsangke..dh pnjang rupenye qila tulis..oklh, qila undur dri (ayat skema) nk smbung siapkn kerja yg masih bnyak itu..jumpe lg! dn terima kasih krna mmbace tulisanku ini..hehe...

2 comments:

Faliyana binti Muda said...

selamat bekerja untuk korang berdua..hehe

izuqila said...

eh, bru perasan la ini komen..hehe...
timekaseehh...=)