Followers

Wednesday, May 12, 2010

Sesuatu..



Setelah lebih sebulan kami tidak meng'update' blog ini, tiba2 hari ini terdetik di hati utk mencoretkan sesuatu disini.. Mungkin kerana kesibukan berpindah rumah bulan lepas walau pun ketika itu musim final exam. Memang agak menyesakkan jugakla..mane taknye.. mane nk memacking brg, bersihkan rumah baru, mengangkut brg, mane nk study utk final..haisshh...nasib baik ayah dn mak hntar seorg bekas pelatih PLKN lebih awal..hehe..haziq (adik qila) utk bntu2 kerja2 mengangkat brg..klu nk tahu orgnye, yg berbaju merah yg melekat kat grill tu..hihi..

Sampai ade satu hari tu, lpas angkut brg2, siap dlm pkul 3pg lbih kurang..qila, izu, dn haziq berada di tahap yg tersangatlah penat+mengantuk dn memang xde tenaga, kmi tertido dicelah brg2 yg memenuhi ruang tamu tu..masing2 amik port..hehe..

Dan seperti biase, setiap kali pindah rumah, berkumpullah family qila beramai2 dn mnjayakan gotong-royong mengemas rumah..Masuk kali ni, ni adalah rumh ke-6 sepanjang hmpir 3 thun kmi berkahwin..hehe..dh mcm nomadians.....(^_^).

Dr ayah, mak, sume adik beradik...smpaila si tecik 2 org tu (anak kakak qila) ade dtg..smpai tak senang qila nk study mase esok nk final tu melayan karenah alya dgn asyraf..tp seronok! rndu nk jumpe diorg..

Nsib baik qila mmg dh standby notes utk dibace, sbb mmg dh agak..msti tgh serabut wktu 2, mane ade masa nk bukak textbook2 yg pelbagai 2...itu pun, bru bukak notes, si tecik alya dh pggil ti Lala nk ajak main2 dgn die..pantang lepa sekejap, hbis satu muke die bt putaran cakerawala kt page tu..menurut kate 'papa'nye, besenye ape yg Alya conteng tu, masuk exam nnt..ceritenye, kebetulanlah pulak masuk exam tjuk 2...hehehe..blhla lpas ni klu nk exam, pggil alya mntak hint..=)

Berkisar ttg pindah2 rumh ni..bukan ape, kami sayang peluang2 rumh yg lbih baik yg dtg..dn haraplah rumah yg paling latest nih (rumh ats tanah) jd rumah yg terakhir spnjg mghbiskn sisa2 di uia..(sape kate pndah ni xpenat??..hehehe...). Sebelum2 ni, semuanya rumh di tingkat ats..bukn senang nk dpt rumh bwah..sebijik pulak 2..

Inilah rupa rumah mase 1st time pegi tgk rumah..mase ni penyewa lame belum keluar.

Emm, oklah..qila ade keje skit. Sambung kemudianlah pule..wsalam..

0 comments: