Followers

Sunday, April 5, 2009

Doakan keselamatannye...yek!

Ape ni?..
hCG (Human Chorionic Gonadotropin)..
Alat utk mengesan kehamilan..
2 line tu maksudnya positif..dan kami bakal jadi Mama & Walid..

InsyaAllah due 4 Disember ni..(^^)

Doakan keselamatannye...yek!


ALLAHUMMA AHFAZH WALADII MAADAAMA FII BATNII, WASYFIHI ANTA SYAAFIN LAA SYIFAA'A ILLAA SYIFAA'UKA, SYIFAA'AN LAA YUGHAADIRU SAKAMAN. ALLAHUMMA AKHRIJHU MIN BATHNII YAWMA WILAADATIHI SAHLAN WATASLIIMAN. ALLAHUMMA AJALHU SAHIIHAN KAAMILAN KHAZIQAN 'AAQILAN 'AALIMAN 'AAMILAN, ZAKIYYAN MU'MINAN SAALIHAN, ALLAHUMMA AHSIN KHULUQAHU WAFSAH LISAANAHU WA AHSIN SAWTAHU, LIQIRAA'ATILQURAANI WALHADIITSI, BIBARAKATI SAYYIDINAA MUHAMMADIN SALLALLAAHU ALAYHI WASALLAM.

Ertinya:
"Ya Allah, jagalah anak yang sedang berada di dalam kandunganku ini; berilah
dia kesembuhan karena tiada siapa yang memberinya selain Engkau juga,
kesembuhan yang tiada meninggalkan kesan-kesan yang tidak elok.
Ya Allah, keluarkanlah ia dari perutku dengan cara yang paling mudah dan selamat.
Ya Allah, kurniakanlah kepadanya kesehatan, kecerdikan, pengamalan dan ilmu.
Ya Allah, jadikanlah ia anak yang berbudi bahasa, pandai becakap serta merdu
suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis, dengan berkat penghulu kami Mabi
Muhammad S.A.W."

10 comments:

ANIEMZ said...

Qila dan Izu..
tahniah laa.. oho.. nk dapat anak sedara ni.. semoga Qila sehat selalu ye..Izu, jage Qila leklok..

@deQashaH said...

hohoho...dah nak dapat anak dah...alhamdulillah...semoga semuanya berjalan dengan selamat...

mabruk!

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,Qila..mabruk 'alaikuma...moga dgn adanya baby nnt,penambah seri dan ceria dlm keluarga.. nnt blh baby kita buat kawan..

lina mursyidah hamzah said...

alhamdulillah...
tahniah kak qila n abg izu..
mesti comel baby nati...

3p4h said...

Salam izu n qila...

Alhamdulillah... Insyallah dpermudah sgalanya. Lama sgguh xjmpa kalian. He5... =)


p/s: Masa mid sem exam aritu baru je kluar soalan esei bkenaan pregnancy test kit 2. He5

Ahmad Taufiq Iqbal said...

tahniah...!!! semoga kehadiran cahaya mata sulung mengukuhkan ikatan mawaddah antara kalian berdua...

Ahmad Fahmi said...

Salam.. semua wish tahniah...

nak wish tahniah jugak la... da ada anak buah aku nanti haha

ANIEMZ said...

Qila, anim ade terbace komen Qila kat blog kak ani (ummuabdullahsyakir).. sori, kalu nyebok ek.. hehe.. pasal nak elak dari keguguran (nauzubillah), pemakanan pun kne jage jugak.. kalu tanye org2 tua, dia tau la ape makanan yg kene pantg jugak time prgnent ni.. tapi maybe utk 1st trimester je kot kalu berpantg makanan pun..

lepas tu, kalu seteruk mane pun alahan, kene paksa jugak makan..baby sgt2 perlukan zat utk dia besar.. ni zubir punye cite la sebab dia baru lepas blaja pregnncy blok lepas.. so, still fresh agi bab prgnancy ni..

utk this semester, anim pun blaja bio jugak.. baru lepas topik reproduction.. so, minggu prgnen Qila sekarang ni memang minggu pentg la sebab orgn2 baru nak terbentuk.. (semua minggu pentg dalm prgnen ni,,) hehe..

Ok la.. itu aje nak gitau..

ANIEMZ said...

lupe nak tmbah.. tido kene cukup.. hehe..

syazwanimuhamad said...

tahniah bakal mama dan walid... moga selamat dunia dan akhirat..