Followers

Monday, August 11, 2008

RAM tu memang nak kene!!!

IIUM Library, level2, laptop area.
Semalam..

Paginya kami tak ke mana pun. Kemas rumah dan study.
Sekitar pukul 3ptg, Aziz (kwn izu) dail no izu...0...1...3...3...5...3...1...5...5...8...
truuut, truuuuuuut....lbh kurang macam tu la bunyi die. "Salam syeikh, aku ngan Faizal Nizam nak dtg rumah ni...blh ke??", Aziz tanye. Izu jwb blh je. Dialu-alukan. Lebih2 lagi ade Faizal sekali. Jarang dapat jumpe sorang ni. UITM mari. "Tapi datang stengah jam lagi, nak kemas2 ape yang patut dulu. Bawak la die jalan2 UIA dulu", ujar izu menambah.

Aziz & Faizal ni kwn dari sekolah menengah lagi. Kat Kuantan. Sekolah Al-Ihsan. Antara yang sama2 bertugkus lumus menjayakan program 'Kembara IPT' lepas SPM dulu. Kira ni kenangan manis la. Ade 2 orang lagi yang terlibat same, Aiezatt ngan Anwar Rahim. Masing2 bawak arah sendiri. Semua lain2. Izu jurusan Ekonomi UIA, Aziz jurusan Fiqh UIA, Faizal bakal doktor UITM, Aiezatt Sains Komputer (Maklumat Rahsia) USIM dan Anwar Engineering UITM. Nak cite semua kwn2 tak muat. Lain kali je.

Dah 2jam kami borak2+solat Asar, diorang balik. Settled.

Malamnya, terlintas kat benak izu nak cuba masukkan HDD izu yang 'kononnya' tak betul hari tu. Memang tak dpt format. Kali ni izu agak RAM izu pulak yang bermasalah. Izu cabut RAM yang ade, tinggalkan yang paling besar memorinya (512mb). Masukkan CD XP, run. Everything done smoothly, PC ku hidup kembali. Wahh! lega...

Kesian HDD & pc yang telah dipersalahkan sebelum ni. RAM tu mmg nak kene!!!

0 comments: