Followers

Friday, August 22, 2008

demam campak ke??

semalam..izu & qila g klinik uia. izu demam..dah 2hari dah.
panas badan die..takut qila. qila takut denggi kmbali lg.
menurut sumber yg blh dprcayai(mungkin la), org yg dh pnh kne denggi senang utk kene lagi.
harap-harap la tidak..tak nak beraya di hospital lagi..

mcam tahun lepas..1Syawal pertama kami bergelar "suami isteri" disambut di Hospital Besar Kulai.
berterusan sampaila Syawal ke-4..lepas tue cuti raya pun dah hbis, dn kami trpaksa kmbali smule ke uia.

mase kene denggi 2,izu kate sakit..stp hari, brape kali kene amik darah..xdapat amik dr urat tgn kiri, cari kt tgn kanan. klu xdpt jugak, cucuk kt tgn kiri balik..





walaubagaimanapun, kami sempat jugak menyarung bju raya yg emak(qila) jahitkan. tpi dirumah jela. sbb lpas tue, terus ke hospital. izu xsempat g Larkin, Johor Bahru (kg qila). kene tahan kat wad..=(





begitulah kisah raya kami tahun lepas..
Tahun ni?? insyaAllah raya pertama di Pahang pulak..(sebelah family izu)

berbalik kisah td, lpas jmpe doktor, dktor kate kite tggu esok. klu demam lagi, kene amik darah la.

tpi..bgun pg tadi, lain pulak jadinye..ade bintik2 kt badan izu. mcam nk demam campak pulak. qila pun xtau mcamane simptom2 dmam cmpak ni. InsyaAllah lpas izu quiz nnt, kami nk ke klinik smule. tpi izu ade mid-term test kul2.30pm ni. klu xsmpat g kul12 ni, kami g lpas mid-term test nntla nmpaknye..

2 comments:

|| syazwaniadnan || said...

salam izu n qila..
moga sihat selalu, insyaAllah..
just to share..
if sape2 yg rase2 mcm nk kene denggi or dh kene denggi, cepat2la 'lawan' balik ngan minum air masak banyak2.. kene minum lebih banyak dr biase.. supaye toksik2 dan benda2 x elok dlm badan boleh keluar melalui perkumuhan i.e buang air kecil..
mmg kalo p klinik doc sllu ckp "xde ubat ni, xde penawar ni, bla bla" sedangkan likulli daa-in dawaa-un kan..
madu pun digalakkan mengamalkannya, insyaAllah sunnah nabi kan :)

hafizkumAllah.. :)

izuqila said...

o0w..k2..
syukran ats info yg dberikan!=)