Followers

Thursday, May 21, 2009

Terima kasih Allah..


Alhamdulillah..dengan segala kudratNya, jari qila masih mmpu menari2 di atas keyboard ni..Kepada pengikut setia blog, maaf dipinta krana blog ini bersawang buat seketika lantaran kesibukan yg melanda dn kesihatan yg tidak mengizinkan qila utk byk bergerak. Dan dengan ini qila mengisytiharkan bhw qila xamik sem 3 0809..

Sebenarnya qila dh dftar utk amik s.sem. Dah pergi pun klas 2x..tp stiap kali pergi kls, rase xselesa. Rasa sakit kt perut..kt bhgn peranakan tu..atas nasihat ramai pihak, qila pun mgmbil kptusn utk drop sbjek sem ni. Rehat smpai btul2 sembuh. Mmg sayang sgt nk drop..rugi xamik..tp kesihatan tu perlu lebih diutamakan. Apatah lg bila ia melibatkn rahim kita. Btul x?

Berita ttg sakit2 ni smpai ke pengetahuan Che Musa & Pn.Zainab (manager Dimaz Holdings Sdn.Bhd) dn mereka nk jmpa kami. Che Musa & Pn. Zainab ni mahir ttg dalaman tubuh manusia dn ada ilmu utk ubatkn scra dlmn..tp bukn senang nk dpat. Tambahan pulak dorg ni tersangatlah sibuk orgnya. "Ni special service" kata k.Zainab.

Dipendekkn cerita, setelah pemeriksaan dibuat, k.Zainab kte rahim qila ni bengkak sbb tu sakit2. Lepas tu, darah masa gugur tu blum kluar habis. Qila diarahkn utk makn kapsul 'Suri' 2biji stp pg dn mlm dn kapsul 'Penawar' sbjik pg dn mlm dn bykkn minum air suam biar die tolak semua saki baki yg belum hbis kluar tu. InsyaAllah 2-3 hari lg, die akn kluar sbgaimana masa gugur hari tu.

Qila pun excited la nk cite kt mak. Yelah..igtkn kite dh ok mcm bese dh. Bile terdetik je dlm hati nk telefon mak, hp qila berdering..mak call..

"eh2, mana mak tau qila nk call mak?"

"talian hayat mak mmg kuat" jawab mak ringkas.

Tp mmg btul la..talian hayat antr ibu dgn anak ni lg cepat dr talian2 telefon yg ade kt dunia ni..Maha Hebatnya kuasa 'kasih sayang' yg Allah trunkn ke dunia ni..

Berbalik pd cerita td..Ya Allah..Tuhan je lah yg tahu mcm mana rase sakitnye masa hari pertama dia kluar..sharian qila xdapat nk buat pape melainkn menahan kesakitan..mcm2 posisi dh qila cuba utk elak rase sakit, tp takde maknenye..last2, tido jelah..tu pun kalau dpt lelapkn mata la. Dn hari ni masuk hari ke-3..kurg sikit sakitnya berbanding hari pertama tu. Alhamdulillah..terima kasih Allah..qila blh jalani kehidupn spt biase semula.

"inna lillahi wa inna ilaihi roji'un. allahumma ujurni fi musibati, wakhlufni khoiran minha"

"Sesungguhnya kami milik Allah, dan kepadaNyalah kami kembali. Ya Allah, ganjarilah daku atas musibah ini, dan gantikanlah bagiku suatu yang lebih baik daripadanya" (HR Muslim)

8 comments:

dari~ummie said...

qila; moga cepat sembuh..

atie said...

tabahnya qila! moga diberi yang lebih baik!

Nadiah::Syaimaa'::Hamizah said...

salam ungku aqila,

nadiah hanisah here, your SRIH fwen, really a long time no see eyh

tau tau da berpunya..heard about your loss. jgn stree sgt yer. maybe ada hikmah n akan dikurnia dgn rezeki yang lebih baik iA. you're strong girl

yang penting jaga kesihatan..

just dropping by, i'll add u in my YM list keh

~salam rindu dari mesir

najwa said...

salam qila..ni najwa srih =)

masyaAllah..kite tatau pun awk keguguran..moga tabah n diberi kekuatan..

bile kite bace awak cakap sakit tu, kite boleh imagine sebab mak tiri kite pun baru bersalin n kite tengok mcm mane die sakit sebab still ade darah yang tak abis kuar..

memang nampak sakit sangat n xleh nak gerak banyak..darah yang still ade kat dalam tu bahaya kalau tak kuarkan cepat2..

ni sekadar perkongsian..harao2 pil yang awak amek tu berkesan..sebab ade tukang urut ni cakap,kalau darah tu lame2 dalam rahim,boleh jadi racun..

tapi kite tatau la detailnye cane..sebab die pn ckp mcm tu je..

hm ape2 pun,moga kebahagiaan menjadi milik qila n izu. ameen

izuqila said...
This comment has been removed by the author.
izuqila said...

to Bari'ah n athiah

syukran alaikuma..=)

izuqila said...

to nadiah hanisah..

mmg lame sgt xjumpe..kne tgk gmbr drjh 6 balik utk nk igt muke..hehe..
insyaAllah..ok!

izuqila said...

to najwa

syukran 4 da info..insyaAllah ameen!! =)